ALMERE - Hayo Meijer is de 500ste bewoner van Oosterwold. Om deze mijlpaal te vieren bezocht wethouder Maaike Veeningen zijn droomhuis waar nog volop wordt geklust. “Zoals je vaak hoort van Oosterwolders waren ook wij op zoek naar ruimte en rust. Ik ben iemand die graag rustig woont en de drukte opzoekt als ik daar behoefte aan heb. De vrijheid om mijn eigen huis te ontwerpen is echt iets waar ik altijd al van droomde. En nu, in Oosterwold kan ik dit eindelijk doen.''

In Oosterwold, aan de oostzijde van Almere en de westzijde van Zeewolde wordt vergaand organisch ontwikkeld op een schaal die uniek is voor Nederland. Het gebied van 4.300 hectare wordt ontwikkeld door de toekomstige bewoners en gebruikers, waardoor een brede variatie aan woon- en werkmilieus zal ontstaan met een groen en agrarisch karakter. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling: "het mooie van Oosterwold is dat het rijk is aan bijzondere verhalen waarin mensen hun persoonlijke droom waarmaken. Wij wensen hen allemaal, net als Hayo, heel veel woonplezier toe."

Helemaal zelf
In Oosterwold bouwen bewoners niet alleen zelf hun huis, groep huizen en/of bedrijf, maar gaan zij ook over de gehele buitenruimte: wegen, paden, water, energie, groen en stadslandbouw.