ALKMAAR - Zaterdag 23 juni 2018 van 14.00 tot 18.00 uur is het eerste ‘Ontmoetingsplein over stadslandbouw’ op het erf van Boerderij Vliervelden aan de Goudplevierweg. Een inspirerend en groeizaam event over boeren in Oosterwold. Over zelf zaaien, kweken, telen, eten en het afzetten van voedsel. Want Oosterwold ontkiemt. Bloeit en groeit met minimaal 50% stadslandbouw. Daardoor blijft het gebied open en ruim en neemt de eetbaarheid ervan toe.

Inmiddels hebben al ruim 700 bezoekers hun ticket gereserveerd. Het Stadslandbouwplein biedt een uitgebreide markt met meer dan 35 kramen, 3 workshops, 2 lezingen, demonstraties en tal van voorbeelden uit de praktijk. Over het aanleggen van een moestuin, hoe je fruitbomen plant of een wijngaard start. Hoe je paddenstoelen kweekt, compost maakt, bemest, bijen, kippen of kleinvee houdt. En hoe je je eigen producten produceert. Zoals cider of wijn, bier, jam, honing, vlierbessensap en nog veel meer.
Tijdens het event komt het allemaal voor het voetlicht. Naast tal van activiteiten is er ook alle gelegenheid voor drinken en proeven.

Het Stadslandbouwplein is een initiatief van Platform Stadslandbouw Oosterwold en Wageningen University & Research met ondersteuning van Growing Green Cities & Feeding-programma en de vijf bij Oosterwold betrokken partijen provincie Flevoland, Rijksvastgoedbedrijf, Waterschap Zuiderzeeland, gemeente Almere en gemeente Zeewolde.

Zie https://www.oosterwoldontkiemt.nl voor het volledige programma en wie zich presenteren op de markt.