ALMERE - Gemeente Almere start samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) een online campagne om inwoners, en met name jongeren, op te roepen informatie te delen over explosies. Met deze campagne willen gemeente Almere en Meld Misdaad Anoniem de drempel voor jongeren verkleinen om veilig een anonieme melding te maken.

Burgemeester Hein van der Loo: "Explosies hebben veel impact in onze hele stad. Jonge daders verknallen er hun toekomst mee én die van anderen. Als jongeren verdachte signalen melden, dan helpt ons dat om zware criminaliteit aan te pakken."

Verdachte signalen

De gemeente Almere zet, samen met politie en het Openbaar Ministerie, verschillende soorten maatregelen in om explosies tegen te gaan. Zowel achteraf, om daders op te sporen en aan te houden, als vooraf, om incidenten te voorkomen. Daarbij zijn tips en meldingen van verdachte signalen van groot belang.

Een melding doen via Meld Misdaad Anoniem kan een alternatief zijn voor jongeren die niet naar de politie willen of durven stappen met informatie over explosies. Daarom richt deze online campagne zich op jongeren (15-25 jaar), via veelgebruikte platforms zoals Snapchat en Instagram om hen te bereiken met informatie over het anonieme meldpunt.

Anoniem melden

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt. Anoniem melden kan telefonisch via 0800-7000 en online via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl. Alleen als de anonimiteit van de melder gewaarborgd kan worden, stuurt Meld Misdaad Anoniem de anonieme melding door naar de politie of gemeente.