ALMERE - Op 19 december 2018 tekenden ondernemers, politie en gemeente het convenant Veilig en Gezond Uitgaan 2019-2021. Ieder weekend komen duizenden bezoekers naar het centrum van Almere. Er zijn tal van café’s, clubs, eetcafé’s; kortom voor ieders wens is wat te beleven.

De partners -politie, horeca en gemeente- vinden het van belang om een prettige sfeer in het uitgaansgebied te hebben en te houden: Gezellig voor iedereen, door iedereen. In het convenant zijn intenties en concrete afspraken opgenomen over wat iedere partner doet om dit doel te bereiken. Circa 25 ondernemers hebben dit convenant ondertekend. De ondernemers hebben tezamen collectieve huisregels opgesteld. Hiermee maken zij duidelijk welke spelregels voor alle gasten gelden.

Burgemeester Weerwind: “Ik ben blij met de bekrachtiging van dit nieuwe convenant en de voortzetting van de samenwerking tussen de partners. Door te tekenen verbindt iedereen zich aan de gemaakte afspraken. Het convenant wordt tevens ondersteund door de ondernemersvereniging en Koninklijke Horeca Nederland. Samen zetten we ons in voor veilig en gezond uitgaan in Almere.