ALMERE - Na afloop van een kennissessie over SROI (Social Return on Investment) in het WTC in Almere op maandag 9 april gaven wethouder Froukje de Jonge, regiomanager Hannie van Loon (UWV) en Randstad HR Solutions –directeur Inge Dijkstra het officiële startsein van het Floriade Werkbedrijf.

Met de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 in Almere gaan deze drie partijen 350 Almeerders duurzaam aan het werk brengen. Wethouder De Jonge: “In de inkoopcontracten voor Floriade-werkzaamheden hanteren we als voorwaarde dat 5% van de bruto opdrachtsom besteed moet worden aan social return on investment. “ Veel werk voor de Floriade betreft tijdelijk werk. De drie partijen die samen Floriade Werkbedrijf vormen, hebben een strategie uitgestippeld om deze mensen daarna door te geleiden naar een vaste baan. Daarbij is Randstad de risicodragende partij. Randstad-directeur Dijkstra maakt zich daar niet druk over. “We steken voor de Floriade graag onze nek uit, want we hebben heel veel vertrouwen in het mensen langdurig aan werk helpen. We gaan er hoe dan ook een succes van maken. “

Hannie van Loon, regiomanager van UWV: “Met het Floriade Werkbedrijf zorgen we ervoor dat werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Dat is fantastisch. We doen dit bovendien in een publiek-private samenwerking, ieder vanuit zijn eigen expertise.”