ALMERE - Met ingang van 28 maart is in Almere het nieuwe en uiterst moderne technisch crematorium 'Cremaere' operationeel. Met dit crematorium wordt gehoor gegeven aan de toenemende wens van particulieren én dus ook van uitvaartondernemers om het afscheid te houden op een door hen gekozen locatie, minder formeel en gescheiden van de crematie-gelegenheid.

Duurzaam
Cremaere heeft een uniek bedrijfsconcept waarbij men zich richt op CO₂-neutraal werken. Er staat een volledig elektrisch opererende crematieoven welke gevoed wordt door duurzaam ingekochte windenergie. De rouwauto die, indien gewenst, wordt ingezet om de overledene op te halen rijdt op biogas. Ook het gebruik van bio urnen voor de as van overledenen behoort tot de standaard dienstverlening. Hiermee is Cremaere een absoluut duurzaam crematorium in Nederland.

Prijs
Een andere toegevoegde waarde van Cremaere is de prijs. Met een crematietarief van € 429,-- per crematie behoort Cremaere tot de meest voordelige crematoria van Nederland. Ook het tarief voor rouwvervoer is laag gehouden om daarmee de geboden vervoerservice aantrekkelijk te maken.

Crematorium Cremaere wordt beheerd en geëxploiteerd door Hans de Kluijver, die al jaren ervaring heeft in de uitvaartbranche. De Kluijver: "Mijn vrouw en ik verwachten dat families en uitvaartondernemers veel gebruik zullen maken van ons technisch crematorium. Het volledig duurzame en zeer betaalbare concept zal naar onze verwachting bij veel mensen aanspreken."

Wie meer wil zien of weten kan kijken op de website www.cremaere.nl.