ALMERE - Dankzij de werkgroep Vrijwilligers van het Laterna Magikapark is dit Almeerse stadspark in Filmwijk flink opgeknapt. Wethouder Jan Hoek is aanwezig bij de feestelijke heropening op zaterdag 25 mei om 14.00 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


De vrijwilligers hebben zelf geld ingezameld om het park aan te pakken. Met bijdragen van Swiss Re, Hotel van der Valk, de Opel dealer en gemeente Almere is in totaal ruim 4.000 euro opgehaald. Dit geld is besteed aan het Toekanpad langs de waterpartijen, bloemenperken op de twee terpen, bloeiende struiken op twee plekken in het park en verschillende bloemenweides aan de kant van de Veluwedreef. Zo krijgt het Laterna Magikapark meer geur en kleur, wat onder meer goed is voor de biodiversiteit. Het onderhoud is ook gedeeltelijk in handen van de vrijwilligers. Zij onderhouden de bloemenperken op de terpen, het lavendelveld en de perken met bloeiende struiken.

Datum: 25 mei 2019
Locatie: Laterna Magikapark (parkeren kan ter hoogte van Buñuellaan 3)
Tijdstip: 14.00 uur tot 15.00 uur

Almeerse week van het insect
De heropening van het Laterna Magikapark, op de nationale Dag van het Park, is onderdeel van de eerste Almeerse week van het insect. Van 18 tot en met 26 mei zijn er in heel Almere activiteiten die benadrukken hoe belangrijk de insecten zijn voor de groene en gezonde stad. Zo kunnen kinderen insecten schilderen of op griezelbeestjessafari, was er een grote soortenzoekdag in het Lumièrepark, werd Almere verkozen tot bijvriendelijke gemeente, is er in het Laterna Magikapark een Griezelbeestjessafari en een workshop voor beheerders van parken in Almere en was er een nachtelijke safari door Almere onder leiding van een ecoloog. Meer informatie staat op growinggreencities.almere.nl/insect. De Almeerse week van het insect is een initiatief van de gemeente Almere op weg naar de Floriade in 2022 en wordt uitgevoerd met vele groene partners.