ALMERE - Helaas blijft er in Almere nog regelmatig afval op straat, in het bos of op pleinen liggen. Daarom wordt er op 21 maart op verschillende plekken in Almere activiteiten georganiseerd waarbij Almeerders samen zorgen voor een schoner Almere! Zo ook door Run2Day Almere en Stad & Natuur ism de gemeente Almere.

Voor alle plekken waar veel mensen komen geldt: hoe schoner het er is, hoe veiliger, tevredener, positiever en socialer mensen zich er voelen. Een goede reden volgens NL Schoon om eens stevig met de bezem door de buurt te gaan. Door heel Nederland worden er schoonmaakacties georganiseerd, zo ook in Almere.

Run2Day Almere Stad
Sportclubs zijn welkom om bij Run2Day in Almere Stad aan te sluiten om deze dag een ronde te ploggen. “Ploggen is een samenvoeging van Ploggen komt van het woord ‘joggen’ en het woord ‘plocka’ dat vuil oprapen betekent in het Zweeds” zo vertelt Karin Bijleveld van Run2Day Almere. Met de plogtocht brengt Run2Day graag mensen in beweging, letterlijk en figuurlijk, om zich in te zetten voor een schoner Almere. Iedereen is welkom om mee te doen. Aanmelden kan via almere@run2day.nl.

Vroege Vogelbos Almere Haven
Ook in het Vroege Vogelbos worden prikstokken en vuilniszakken uitgedeeld tijdens NL Schoon op 21 maart van 13-15 uur. “Voordat de lammetjes op 29 maart de weides in trekken tijdens het lammetjesfeest, willen we alle weides en de bospaden in het Vroege Vogelbos vrij maken van afval” zo vertelt Anita Seele van Stad & Natuur, beheerder van het Vroege Vogelbos. Maak samen met Anita op deze eerste dag van het lente het bos en de weides klaar voor het voorjaar! Aanmelden hoeft niet, meld je bij de Schaapskooi aan Muiderweg 8 daar worden de materialen uitgegeven.

In de rest van Almere
Ook in andere delen van Almere valt er natuurlijk genoeg te prikken. Wil je dus liever in je eigen straat en wijk aan de gang? Dat kan natuurlijk ook! Meld je aan bij Kees Sosef via c.g.m.sosef@gmail.com dan regelt hij prikstokken en vuilniszakken met de gemeente Almere. Deze materialen kun je in de week voorafgaand aan NL Schoon ophalen bij Run2Day aan de Metropolestraat 23 in Almere Stad.

Handschoenen, prikkers en zakken worden voor NL Schoon ter beschikking gesteld door de gemeente Almere.