ALMERE - GGD Flevoland gaat vanaf 22 februari in Almere in de sporthal aan de Parkwerf in Almere Haven de inwoners van Flevoland vaccineren tegen COVID-19.


Cees Verdam, directeur Publieke Gezondheid van GGD Flevoland en voorzitter van de Veiligheidsdirectie Flevoland bij de Veiligheidsregio Flevoland: “We zijn erg tevreden met de locatie in Almere, het geeft ons de mogelijkheid om, nadat we eerder al startten met de vaccinatie van het zorgpersoneel, nu de volgende stap maken met de grootschalige vaccinatie van heel Flevoland.”

Wethouder en voorzitter van het GGD Bestuur Roelie Bosch van Almere is verheugd over de komst van de vaccinatiestraat: “We zijn er trots op dat wij als Almere een rol mogen spelen in deze immense operatie en inwoners van Flevoland de gelegenheid te mogen bieden deze belangrijke vaccinatie te halen. Tenslotte krijgen we alleen samen corona eronder.”

GGD Flevoland gaat inwoners van Flevoland vaccineren conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen.

Naast de locatie in Almere wordt er ook in Emmeloord een vaccinatielocatie gerealiseerd.