ALMERE - Supermarktketen Lidl gaat in Almere een groot en duurzaam distributiecentrum bouwen en heeft daarvoor vandaag een koopovereenkomst getekend voor een kavel van maar liefst 16 hectare op het bedrijvenpark Stichtsekant. ‘Wij zijn verheugd over deze overeenstemming met de gemeente Almere. Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie. Bovendien investeren wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland’ aldus Harm van Oorschot, Directeur Centrale Diensten van Lidl Nederland.

Bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot 4e Logistieke Hotspot van Nederland is verkozen. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de komst van Lidl een bevestiging van de sterke logistieke ontwikkelingen: “Lidl is uiteraard van harte welkom en wij zijn blij dat zij bijdragen aan onze groei en ontwikkeling. Het gaat zelfs om de grootste grondtransactie aan een bedrijf uit de geschiedenis van Almere. Goed voorbeeld doet volgen en wij verwachten in de komende tijd nog meer grondreserveringen en -overeenkomsten te sluiten.

Duurzaam distributiecentrum
Voor de bouw van dit toekomstige distributiecentrum wil Lidl wederom de lat hoog leggen als het gaat om duurzaamheid. Zo heeft Lidl al meerdere distributiecentra gebouwd die tot de duurzaamste van Europa behoren. Deze ruim 50.000 m2 grote gebouwen zijn aardgasvrij en worden voorzien van zonnepanelen en warmte- en koudeopslag. Bovendien gaat Lidl met het distributiecentrum van Almere ook voor de hoogst haalbare BREEAM certificering, namelijk 5 sterren Outstanding.