ALMERE - Erfgoedhuis Almere organiseert op donderdag 25 juli haar maandelijkse lezing in de vorm van het Erfgoedcafé. Voormalig wijkagent Ton ten Brinke vertelt over zijn ervaringen als één van de eerste politieagenten die op het voormalig politiebureau in Almere Haven werkte. Dit gebouw is afgelopen april uitgeroepen tot het eerste gemeentelijke monument van de stad en is het eerste gerealiseerde ontwerp van het nu wereldberoemde architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA), opgericht door Rem Koolhaas.

Ton ten Brinke heeft jaren als wijkagent in het politiebureau in Almere Haven gewerkt. Hij kent het gebouw van OMA door en door. Op 25 juli neemt hij bezoekers van het Erfgoedcafé mee naar de jaren '80: hoe bijzonder was het om in dit gebouw te werken? Hoe is de politie in Almere georganiseerd en meegegroeid met de stad?

Datum: Donderdag 25 juli 2019 van 16.00 – 17.15 uur
Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Toegang: Gratis, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie: www.almere.nl/erfgoedhuis
Openingstijden: di, woe, do 13.00-16.00 uur.

Erfgoedcafé
Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere en omgeving: het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.