ALMERE - Eind vorig jaar is onder de bodem van het Markermeer een steentijdvindplaats ontdekt. Jonathan Huizer van ADC ArcheoProjecten vertelt tijdens het Erfgoedcafé van 28 maart in het Erfgoedhuis over de resultaten van het archeologisch onderzoek naar deze bijzondere vondst.

In het Markermeer vinden de laatste jaren veel ontwikkelingen plaats, zoals de aanleg van het natuurgebied Marker Wadden en de versterking van de Houtribdijk. Hiervoor zijn grote hoeveelheden lokaal te winnen zand nodig. Voordat deze werkzaamheden uitgevoerd konden worden, is er archeologisch onderzoek gedaan tot ca. 12 m onder NAP. Hierdoor hebben onderzoekers gedetailleerde reconstructies kunnen maken van het prehistorische landschap van de Markermeerbodem.

Eind 2018 is één gedeelte van de bodem voor het eerst met een soort onderwaterstofzuiger ook onderzocht op de aanwezigheid van archeologische resten uit de Steentijd. Tijdens het aankomende Erfgoedcafé presenteert Huizer de voorlopige resultaten.

Datum: Donderdag 28 maart 2019 van 17.00 – 18.15 uur
Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Toegang: Gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie: www.almere.nl/erfgoedhuis

Erfgoedcafé

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere en omgeving; het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.Let op: vanaf mei 2019 start het Erfgoedcafé om 16.00 uur.

Erfgoedhuis Almere
Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten

Openingstijden: di, woe, do 13.00-16.00 uur.