ALMERE - Met de komst van de lente starten ook de lessen ‘Proef de lente’ van Stad & Natuur weer. Met deze les ontdekken kleuters op Stadslandgoed de Kemphaan wat er allemaal in dit seizoen gebeurt. Het startschot van de lente en de lessen werd vandaag gegeven door wethouder Bosch, samen met groep 1-2a van basisschool Crescendo.

Het is weer lente! Vandaag maakten de kleuters van Crescendo kennis met dit seizoen bij Stad & Natuur op de Kemphaan. De les ‘Proef de lente’ werd geopend door wethouder Roelie Bosch die over de lente vertelde en er vragen over stelde. De kleuters bleken er toch al wat over te weten! Vervolgens gingen ze gezamenlijk een vogelhuisje versieren wat even later overhandigd werd aan wethouder Bosch. Daarmee werden de lente én de lessen officieel gestart.

Proef de lente
In kleine groepjes gingen de kleuters verder. Willemijn Huizenga van Stad & Natuur vertelt: “Ze onderzochten hoe een plant groeit tot er vruchten aan verschijnen en gingen zelf aan de slag met het planten van een zaadje. Ook leerden ze dat er in de lente veel kleine beestjes geboren worden die soms helemaal niet op hun ouders lijken. Deze metamorfoses van insecten werden ook driftig onderzocht. Daarna gingen ze ondanks de regen toch enthousiast op stap om de jonge dieren op hun woonplekken te bezoeken en de eerste tekenen van de lente te vinden.”

Lessen voor groep 1-3

Basisschoolleerlingen uit groep 1, 2 en 3 kunnen nu de lente bij Stad & Natuur beleven en erover leren. Ze maken kennis met en leren van alles over het groeien van dieren en planten in de lente. Ook gaan ze op onderzoek en beleven het wonen van verschillende dieren op het landgoed. Basisscholen in Almere kunnen zich voor de les inschrijven via de website van Stad & Natuur. De les ‘Proef de lente’ duurt 1,5 uur en is bij Stad & Natuur op het Stadslandgoed de Kemphaan.