ALMERE - Het Sportcafé is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportorganisaties. De volgende editie vindt dinsdag 18 juni plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort.

Programma 18 juni
Meisjes in Almere blijken minder te participeren in de sport- en beweegcultuur in vergelijking met jongens én minder vaardig te zijn in bewegen. Dat is al zichtbaar vanaf het zesde levensjaar. Sybille Püttmann van Talent in Opleiding (TIO) neemt u vanavond mee in de beweging PowerGirlZ om Almeerse meisjes betere beweegkansen te bieden voor een actief en gezond leven.

Daarna gaan we graag het gesprek met u aan over het Lokaal Sportakkoord. Vanuit het Rijk zijn er extra financiële middelen beschikbaar gesteld om het Nationaal Sportakkoord om te zetten naar lokale sportakkoorden. Tijdens deze sessie nemen we u mee van het Nationaal Sportakkoord naar het lokale sportakkoord. Wat kan het lokale sportakkoord voor uw organisatie betekenen? Welke kansen en mogelijkheden gaat dit bieden?

Programma
18.00 uur: Aanvang buffet
19.00 uur: Opening door dagvoorzitter
19.05 uur: Kickoff PowerGirlz
19.45 uur: Lokaal Sportakkoord
20.30 uur: Einde inhoudelijk programma
21.00 uur: Einde avond

Aanmelden kan via www.sportbedrijf.almere.nl!