ALMERE - De gemeente en allerlei organisaties vinden het belangrijk om mantelzorgers goed te ondersteunen. Er komt namelijk vaak veel bij kijken. Tijdens het jaarlijkse mantelzorgdebat staan we stil bij de verhalen van mantelzorgers. Dit keer vindt het debat plaats op 11 juni van 14.30 tot 17.00 uur in het Almeerse stadhuis. Het gespreksonderwerp: wat betekent het om al jong mantelzorger te zijn?

We gaan samen met dagvoorzitter Jörgen Raymann met elkaar in gesprek. Ook een aantal jonge mantelzorgers vertelt hun verhaal. Welke invloed hebben ze zorgtaken op hun leven? En hoe kunnen we zorgen dat jonge mantelzorgers ook ‘gewoon kind’ kunnen zijn?

Wat kunnen en willen jongeren?
Een lector van de Haagse Hogeschool vertelt over de kracht en kwetsbaarheid van jonge mantelzorgers. Verder maken we de eerste resultaten bekend van Europees onderzoek onder jonge mantelzorgers. We horen welke problemen jongeren ervaren en wat ze zelf als goede ondersteuning zien.

U kunt op 11 juni in gesprek met mantelzorgers, professionals en politici. Uiteraard bent u ook welkom om vooral te komen luisteren.

Bent u erbij? Meld u dan aan op www.mantelzorgpleinalmere.nl