ALMERE - Dinsdag 28 november 2017 hebben de leerlingen van de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 van de basisschool De Kleine Wereld de eerste Tiny Forest van Flevoland geplant in Almere Poort. Ondanks fikse regen- en hagelbuien hebben de kinderen met veel enthousiasme de scheppen ter hand genomen en héél veel boompjes geplant.

In de middag heeft wethouder Tjeerd Herrema een informatiebord over het Tiny Forest onthuld. Het 'Tiny Forest' is een idee van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en zij werken samen met bewoners en gemeente Almere. De activiteiten zijn erop gericht om mensen de natuur dicht bij huis te laten beleven. In totaal zijn 600 struiken en bomen geplant.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

De bossen stimuleren biodiversiteit en bieden kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. En meer natuur in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en een rustpunt voor stadsbewoners.

Kijk voor meer informatie op https://www.ivn.nl/tiny-forest-nl/over-tiny-forest of bekijk het filmpje van Omroep Flevoland van 28 november 2017.