ALMERE - Almeerse kinderen krijgen tijdens de herfstvakantie de kans te ontdekken welke sport het beste bij hen past. Op donderdag 25 oktober organiseert het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) daarvoor in het Topsportcentrum in Almere Poort de Sportexperience voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Eerst ontdekken ze via een online test wat zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maken ze via clinics kennis met verschillende sporten én doen ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. Aansluitend kunnen de kinderen via een aantal proeflessen bij één van de aangesloten sportverenigingen intensiever kennismaken met de sport die het beste bij hen past.

Jaap Lodders, wethouder Sport, vindt het belangrijk dat de Almeerse jeugd kan ontdekken welke sport het beste bij hen past. “We willen zoveel mogelijk Almeerse kinderen aan het sporten krijgen. Dat draagt op allerlei manieren bij aan hun ontwikkeling: gezondheid, zelfvertrouwen, sociale ontwikkeling. Het unieke aan deze dag is dat we hierbij een combinatie maken van dat wat ze leuk vinden én dat waar ze goed in zijn. Ieder kind heeft talent en het is de moeite waard als ze dat ook echt tot bloei kunnen brengen.”

Samenwerking
De AKT Sportexperience wordt in samenwerking met verschillende Almeerse partijen georganiseerd, waaronder Rabobank Almere: “Omdat dit op meerdere manieren bij de Rabobank past”, legt Monique van de Wakker, directeur Particulieren uit. “Allereerst zet de bank graag extra stappen voor de verenigingen in de stad, en op deze dag zullen daar heel wat van aanwezig zijn. Jongeren die een sport tijdens de Sportexperience hebben ‘ontdekt’, kunnen bovendien ook nog een of meerdere proeflessen bij de betreffende vereniging volgen. Daarnaast vinden we het als bank belangrijk dat mensen sporten. Sport is gezond, het brengt mensen bij elkaar en brengt je op alle mogelijke manieren in beweging.”

Aanmelding
De AKT Sportexperience wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Almere en wordt georganiseerd in samenwerking met De Schoor, Sportservice Flevoland, Almeerse Scholengroep, Prisma, MBO College Poort Sport & Bewegen, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, VU Amsterdam en Almere Marktonderzoek Advies (AMA). Kinderen (10-14 jaar) kunnen zich aanmelden via www.almere.nl/sportexperience