ALMERE - Dinsdag 22 oktober organiseert het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) opnieuw de Sportexperience. Kinderen van 9 tot 14 jaar ontdekken deze dag in het Topsportcentrum in Almere Poort welke sport het beste bij hen past. Eerst vullen ze een online test in om te zien wat zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maken ze via clinics kennis met verschillende sporten en doen ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. Aansluitend kunnen de kinderen via een aantal proeflessen bij één van de aangesloten sportverenigingen intensiever kennismaken met de sport die het beste bij hen past.

De AKT Sportexperience wordt in samenwerking met verschillende Almeerse partijen georganiseerd. De gedachte is dat mensen die een sport doen die echt bij hen past, vaak meer plezier hebben en houden in het bewegen. Daardoor houden ze het ook langer vol. Het AKT wil dat graag stimuleren: een leven lang plezier in bewegen. Door de combinatie van de test voorafgaand aan de Sportexperience en het testen van de motorische vaardigheid daarna ontdekken kinderen of hun favoriete sport ook echt bij hen past. Daarnaast kunnen ze ook op het spoor komen van sporten waar ze in eerste instantie niet aan hadden gedacht. Kinderen (9-14 jaar) kunnen zich t/m zondag 20 oktober aanmelden via almere.nl/sportexperience.

De AKT Sportexperience wordt georganiseerd in samenwerking met De Schoor, verschillende sportverenigingen uit Almere, Almeerse Scholengroep, Prisma, Het Baken, Aeres Almere, MBO College Poort Sport & Bewegen, Athletic Skills Model, en VU Amsterdam.