ALMERE - Erfgoedhuis Almere en Stichting Regenboogbuurt tonen van 20 april tot en met 31 mei foto’s, tekeningen en schilderijen over de kersenbloesem in de Regenboogbuurt. Deze beelden vullen de huidige expositie over het Kersenbloesemfeest Almere aan, en zijn te zien in de etalage van het Erfgoedhuis Almere en de ramen van basisschool ’t Spectrum, kerkcentrum De Wegwijzer en Creatief Centrum Delen en Meer in Almere Buiten. De vierde locatie is het Buitenhuis en daar worden de foto’s getoond tot 14 mei. Almeerders hebben de beelden aangeleverd.

In het originele ontwerp van de Regenboogbuurt zijn 850 sierkersen opgenomen. De Regenboogbuurt is, geïnspireerd door architect Bruno Taut, opgezet als bewoond arboretum (bomentuin) op basis van kleur. De sierkersen dragen met hun zachtroze kleur bij aan de beoogde kleurcombinaties in de wijk. In 2019 waren de buurt én de bomen 21 jaar oud, volwassen dus. Ter ere hiervan organiseerde Stichting Regenboogbuurt op 30 maart van dat jaar het eerste Kersenbloesemfeest Almere.

Vanwege COVID-19 konden zowel in 2020 en dit jaar het feest niet doorgaan. Om de traditie tóch voort te zetten heeft de stichting in samenwerking met Erfgoedhuis Almere op drie verschillende locaties een expositie opgezet over deze bijzondere sierkersen. De expositie vertelt over de oorsprong van het Kersenbloesemfeest en er zijn foto’s, schilderijen en tekeningen te zien van de bloesembomen in de Regenboogbuurt.

Genieten van de kersenbloesem
De expositie is tot en met 31 mei 2021 te zien in de etalage van het Erfgoedhuis (Baltimoreplein 112), de ramen van basisschool ’t Spectrum (Regenboogweg 47), kercentrum De Wegwijzer Almere (Makassarweg 80) en Creatief Centrum Delen en Meer (Noordeinde 56). Daarnaast wordt er een bloesemroute uitgezet, waarbij men wandelend of fietsend langs deze drie locaties komt. De plattegrond staat op almere.nl/erfgoedhuis, facebook.com/kersenbloesemfeestalmere of regenboogbuurt.nl.