ALMERE - De Walk of Fame Almere – een route van 44 tegels in het centrum van Almere - vertelt het verhaal van Almere. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Dit jaar hebben 3.448 Almeerders hun stem uitgebracht en gekozen wat er op de tegel van 2018 komt. Overtuigende winnaar met 1.261 stemmen is Kamp Seedorf, het Almeers-Amsterdamse streetart collectief. Op zaterdag 14 september 2019 wordt de 45ste tegel onthuld.


Net als voorgaande jaren hebben inwoners van Almere de voor hen meest gedenkwaardige onderwerpen van het afgelopen jaar ingebracht. Daarna heeft een onafhankelijke commissie vier kandidaten voor de Walk of Fame tegel 2018 geselecteerd: 10 jaar Strandfestival ZAND, 20 jaar Endzjin studentenvereniging, Upcyclecentrum Almere Haven en Kamp Seedorf wall-streetart in Almere.

Het werk van Kamp Seedorf heeft in 2018 op meerdere plekken in Almere Centrum gehangen, waaronder een enorme afbeelding van Clarence Seedorf op de gevel van het stadhuis. Kamp Seedorf: "Wij vinden het een hele grote eer dat Almeerders op Kamp Seedorf hebben gestemd. Wij hebben veel positieve reacties op de kunstwerken gekregen, mensen vonden het jammer dat de kunstwerken niet permanent zichtbaar bleven. Wij vinden het mooi te zien dat wij iets terugkrijgen van de stad."

De kunstwerken van Kamp Seedorf zijn vaak gebaseerd op voetballers, rappers of andere excentrieke figuren en persoonlijkheden. Het zijn handbeschilderde posters, die met lijm opgeplakt worden en daardoor niet permanent zijn. Met het winnen van de 45ste tegel, blijft er vanaf nu altijd een stuk bewaard