ALMERE - De Nederlandse basketballers spelen de komende drie jaar hun thuiswedstrijden in het Topsportcentrum in Almere Poort. Voor de mannen zijn dat er maximaal drie per jaar. Voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tussen de Orange Lions en Kroatië tekenen wethouder Sport Julius Lindenbergh en Simone Volmer-van den Biggelaar, algemeen directeur Nederlandse Basketball Bond, maandag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

“We zijn als gemeente blij dat de Nederlandse Basketball Bond weer voor ons Topsportcentrum heeft gekozen”, aldus wethouder Lindenbergh. “In de voorgaande jaren speelde het mannenteam al vaker bij ons in de hal, in spannende duels tegen teams van wereldformaat. Met deze overeenkomst halen we de komende drie jaar deze mooie topsport opnieuw naar Almere, en pakken we met recht onze sportieve positie in de regio in. Zo kunnen inwoners van onze stad ook dichtbij basketbal van topniveau meemaken.”

Simone Volmer, algemeen directeur Nederlandse Basketball Bond: "We zijn blij dat gemeente Almere het nationaal mannenteam een thuis biedt voor de komende jaren. Onze vrouwenploeg heeft al jaren een thuis in Amsterdam, met de mannen is de afgelopen jaren op verschillende locaties gespeeld. De wedstrijd in Almere in 2017 staat nog scherp op het netvlies: winst op Kroatië in een uitverkochte hal. Die ambiance willen we elke interland creëren om daarmee de beste omstandigheden te realiseren voor het team om te kunnen presteren. De samenwerking met de gemeente en het Topsportcentrum is altijd goed geweest, dus we hebben er vertrouwen in samen een goede organisatie neer te zetten in een fantastische sfeer. De rest is aan de Orange Lions."

De Nederlandse Basketball Bond en gemeente Almere geloven in de kracht en het belang van de overeenkomst en kijken uit naar wederom een succesvolle samenwerking.