ALMERE - Ondernemers uit de sector Toerisme, Recreatie of Horeca maken kans om Almeerse Onderneming van het Jaar 2020 te worden. Al ruim 30 jaar wordt er een Almeers bedrijf benoemd tot Onderneming van het jaar, de hoogste onderscheiding voor het Almeerse bedrijfsleven. De winnaar van de titel Onderneming van het jaar 2020 ontvangt onder meer een cheque ter waarde van 5.000 euro, te besteden aan een maatschappelijk doel in Almere. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar. Bedrijven die interesse hebben om in aanmerking te komen voor deze ondernemersprijs of die meer informatie willen, kunnen terecht op www.hetkaninalmere.nl/ondernemingvanhetjaar. Inschrijven kan van 25 juli tot en met 8 september a.s.

In de eerste fase zal een vakjury onder voorzitterschap van wethouder Maaike Veeningen van Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Onderwijs & Arbeidsmarkt op basis van de ingezonden aanmeldingen drie genomineerde bedrijven selecteren. Die worden vervolgens nader beschouwd door de jury, inclusief een bedrijfsbezoek. Dat mondt begin 2020 uit in de toekenning van de titel 'Onderneming van het jaar 2020'.

Dit jaar is TSR Total Sound Reïnforcement onderneming van het jaar. Het bedrijf is 15 jaar geleden opgericht door Han Wassink en Martijn Groot. TSR is ontstaan in Almere, door Almeerders en heeft voor 95% personeel uit Almere. TSR heeft als kernactiviteit verhuur, verkoop en onderhoud van audiovisuele apparatuur zoals geluid, licht en beeld. De onderneming is erg betrokken bij de stad en faciliteert jaarlijks o.a. de Challenge Almere-Amsterdam en het Almere Haven Festival.