ALMERE - Tijdens de interactieve ouderavond Credits van theatergroep PlayBack op 12 februari kregen wethouder Jerzy Soetekouw, ouders en leerlingen van PrO Almere tips om bewust om te gaan met geld.

Hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkom je als ouder, dat je kind in de schulden raakt? Wat moet je je kind allemaal leren voordat het 18 jaar is en verantwoordelijk voor zijn of haar eigen geldzaken is? Het acteursteam van Theatergroep Playback hield op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel.

Wethouder Jerzy Soetekouw: ‘Ideaal gezien leren jongeren van huis uit om te gaan met geld, maar dat is niet altijd het geval. Het belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken en hun kind begeleiden, bijvoorbeeld in de keuze voor telefoonabonnementen, maar ook bij het kiezen van een zorgverzekering of het aanvragen van toeslagen. Dat lijkt allemaal makkelijker dan dat het is. Daarom organiseert de gemeente in 2019 een aantal bijeenkomsten waar ouders tips krijgen over financiële opvoeding.’

Bewustzijn

De theatervoorstelling maakt onderdeel uit van een aantal (preventie) activiteiten die de gemeente in 2019 organiseert om bewustzijn te creëren van de noodzaak om kinderen en jongeren in Almere op tijd te leren omgaan met geld, dus op je 18e goed voorbereid aan een volwassen leven beginnen zonder financiële zorgen. Wethouder Soetekouw geeft het hele jaar gastlessen over omgaan met geld op scholen in Almere

Interesse om ook een (gratis) voorstelling bij te wonen? Op 25 maart aanstaande speelt Theatergroep PlayBack opnieuw in Almere.


Foto onderschrift: Wethouder Jerzy Soetekouw in gesprek met jongeren over geldzaken.