ALMERE - Almere maakt van de Esplanade een groene en aantrekkelijke plek voor Almeerders en centrumbezoekers, een plek waar inwoners en bezoekers graag langer verblijven en waar de stad zich van haar mooiste kant laat zien. De gemeente en de centrumpartners hebben onder begeleiding van ontwerpbureau Plein06 gewerkt aan het nieuwe ontwerp. Dit ontwerp is in april dit jaar gepresenteerd. Nu is het tijd om de metamorfose te starten.


Planning en afstemming met evenementen
Antea Realisatie zal in opdracht van de gemeente Almere de ‘nieuwe’ Esplanade realiseren. De voorbereidende werkzaamheden aan de Esplanade starten 7 oktober 2019 met het plaatsen van de bouwhekken. De werkzaamheden gaan door tot september 2020. De Esplanade is dan gereed om het WK triatlon te laten plaatsvinden. Daarna worden de werkzaamheden aan de waterzijde verricht. In het nieuwe ontwerp voor de Esplanade blijft het mogelijk om kleinere, maar ook de grote evenementen op de Esplanade te houden.

Bereikbaarheid
Het bouwterrein wordt gedurende de hele periode afgezet met bouwhekken. De bereikbaarheid van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) vanuit het centrum en de aangrenzende garages wordt met bewegwijzering aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de Hospitaaltunnel.

Versterken hart van de stad
Almere is in ruim veertig jaar tijd gegroeid naar een stad van meer dan 200.000 inwoners. En de stad groeit nog steeds. Vanuit het programma Almere 2.0 werken we onder andere aan het versterken van het ‘Hart van de Stad’. We maken het levendiger, verrassender en aantrekkelijker. De herinrichting en vergroening van de Esplanade is hier onderdeel van. Elk van de acht pleinen in het centrum krijgt een eigen identiteit, die van de Esplanade wordt ‘Vakantie in de stad’.