ALMERE - De herfst komt er aan, een seizoen waarbij de laatste dingen uit de natuur kunnen worden geoogst, waarbij de bomen verkleuren en de dieren zich opmaken voor de winter. Om deze seizoenswisseling te vieren organiseren Stad & Natuur, de Almeerse Wolunie, het IVN Almere en het Eksternest op zondag 27 september van 12.00 tot 16.00 uur het Herfstfeest in het Vroege Vogelbos. Tijdens workshops, kindertheater, excursies, demonstraties en een kleine markt maak je kennis met alles wat het Vroege Vogelbos te bieden heeft.

Het Vroege Vogelbos is één van de oudste bossen van Almere. En is in alle seizoenen prachtig, maar in de herfst natuurlijk extra mooi. In dit bos kun je van alles oogsten, van kruiden tot wol. Normaal gesproken ook appels, maar de appeloogst valt dit jaar tegen.

Workshops
Voor kinderen zijn er diverse leuke workshops. Bij KLEURinCULTUUR kun je bijvoorbeeld je eigen mandje weven met kleurrijke wol, waar je vervolgens je eigen herfstmateriaal verzamelt. Bij de Wolunie ga je met de wol van de schapen uit het Vroege Vogelbos om een spinnetje te vilten. En bij Stad & Natuur mag je met een walnoot uit het bos en wol van de schapen je eigen schaapje maken. Alle workshops kosten 1 strip, strippenkaarten zijn ter plekke te koop (€ 6,00 voor 5 strippen of € 1,50 per losse strip). De IVN Jeugdnatuurclub is aanwezig.

Verkoop

Uiteraard kun je Almeerse wolproducten van de eigen schapen kopen. Denk aan hand gesponnen wol en gevilte producten van de Almeerse Wolunie. Maar er is ook overheerlijke Kemphaanhoning, er zijn pompoenen beschikbaar en lekkere kruiden.

Demonstraties
Het bewerken van wol komt aan bod, oa op het spinnenwiel. En er is te zien hoe wol geverfd kan worden met zelf verbouwde planten. Of welke kruiden je voor de thee kunt gebruiken. Ook zijn er korte rondleidingen met het IVN door de prachtige bostuin, of schapenpraatjes met de beheerder van Stad & Natuur.

Kindertheater
Er is een heel speciaal steltenloopduo aanwezig. Ze versieren hun omgeving met breiwerken en borduren met garen om alles dat het leven brengt mooier te maken: een lijnenspel van wol in de lucht, een kruissteek in een blad van een boom. Ook komt er een speciale theaterbakfiets met de voorstelling Sanseveria Superbillen, over een spin die van andere dieren wil weten wat ze aan haar kont zien!