ALMERE - Outdoorpark SEC Survivals Almere, TSR Total Sound Reinforcement en Aliter Networks zijn genomineerd voor de prijs ‘Onderneming van het Jaar 2019’. Dit is de hoogste onderscheiding voor het lokale bedrijfsleven in Almere. De Almeerse bedrijven zijn geselecteerd door een jury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven onder voorzitterschap van Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke & Economische Ontwikkeling en Onderwijs & Arbeidsmarkt. De criteria die door de jury worden gehanteerd voor toekenning van de prijs zijn onder andere het zien en benutten van marktkansen, bedrijfsresultaten en betrokkenheid bij de stad. De drie genomineerden bedrijven voldoen meer dan gemiddeld aan deze criteria.

Dit jaar zal voor de eerste keer een verkiezing plaatsvinden die op 3 pijlers is gebaseerd. Het publiek, de vakjury en de aanwezige in de zaal tijdens de nieuwjaarsreceptie kunnen een stem uitbrengen. Wie van deze drie de Almeerse Onderneming van het jaar wordt, maakt wethouder Veeningen bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op dinsdag 2 januari 2019.

De winnaar van de titel Onderneming van het jaar 2019 ontvangt o.a. een cheque ter waarde van 5.000 euro, te besteden aan een maatschappelijk doel in Almere. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.

De genomineerden
Outdoorpark SEC Survivals Almere
SEC survivals is groot geworden door het aanbieden van survivalactiviteiten op hun eigen park in de boswachterij Almeerderhout. Inmiddels zijn zij uit gegroeid tot een outdoor bedrijf met zeer diverse activiteiten. Van leuke puzzeltochten in het Almere Centrum tot volledige georganiseerde bedrijfsuitjes op één van de twee locaties. Sinds 2018 heeft SEC namelijk een tweede vestiging bij Strandbad Duin in Almere Poort waar zij o.a. expeditie tochten aanbieden. SEC Survivals is in 1994 opgericht door Rob van der Berg en is in 2008 overgenomen door te toen 21-jarige Joy Both die sinds 2018 de volledige eigenaar is.

TSR Total Sound Reinforcement B.V.
TSR is een jong groeiend bedrijf met een passie voor het vak. Evenementen, organisatie en uitvoering, verkoop, installatie en ontwikkeling van slimme vergader- en AV oplossingen. TSR is een trendsetter in de AV branche. Altijd opzoek naar slimme oplossingen. Als deze niet bestaan worden ze ontwikkeld. Ook krijgen zij steeds meer aanvragen voor internationale projecten binnen. TSR is ontstaan in Almere, door Almeerders en heeft voor 95% personeel uit Almere. Zij bestaan dit jaar 15 jaar en is opgericht door Han Wassink en Martijn Groot.

Aliter Networks B.V.
Aliter Networks heeft sinds 2008 ruim 114.000 IT-netwerk producten ingekocht en verkocht aan IT-bedrijven en IT-afdelingen van o.a. banken, universiteiten, telco’s en ziekenhuizen in 86 landen. Zij geloven dat IT het verschil kan maken; door hergebruik bespaart dit geld, tijd en vooral de planeet. Aliter Networks wil in 2025 een half miljoen IT-producten hergebruikt hebben. Ze werken nauw samen met het Windesheim Flevoland om studenten de gelegenheid te geven om werkervaring in een internationaal IT-bedrijf op te doen. Het vaste team in Almere, komt voornamelijk uit de regio. Sinds dit jaar hebben zij een nieuwe vestiging geopend in Singapore om duurzamer actief te zijn in Azië.

Wilt u meer informatie over de Almeerse Onderneming van het jaar of wilt u een stem uitbrengen? Dit kan via https://www.hetkaninalmere.nl/ondernemingvanhetjaar