ALMERE - Op 27 februari worden de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2018. Vanaf vandaag maakt de gemeente per week in verschillende categorieën de genomineerden bekend, te beginnen bij de Sportploegen en Sportcoaches van het Jaar. Dit jaar strijden Almere City FC, Hockey Heren 1 van de Almeerse Hockeyclub en AviAir van Badmintonvereniging Almere om de titel Beste Sportploeg van het jaar. Erik Staats (Badmintonvereniging Almere), Ivar van Dinteren (Jong Almere City FC) en Pasha Gademan (Almeerse Hockeyclub) zijn genomineerd als Beste Sportcoach. Op 27 februari worden de winnaars van de Almeerse Sportverkiezingen 2018 bekend gemaakt. De uitreiking van de jaarlijkse prijzen vindt plaats tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum in Almere Poort.

De drie genomineerde teams behoren al jaren tot de Nederlandse top en hebben ook in 2018 weer topprestaties geleverd. De voetballers hadden een grote kans om te promoveren naar de eredivisie, de hockeyers handhaafden zich opnieuw in de hoogste klasse en de badmintonners plaatsten zich voor de finale van de play-offs van de landelijke titel. De genomineerde coaches komen ook van deze sportclubs. Zij wisten hun teamspelers op hoog niveau te laten presteren.

Stemproces
De komende weken worden ook de andere genomineerden bekend gemaakt. Daarna is van 6 t/m 17 februari de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via www.almere.nl/sportverkiezingen hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestaat dit jaar uit Bob Friedländer (sportfotograaf), Timothy Beck (oud-topsporter), Martijn de Groot (sportverslaggever Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland), Martijn Rengelink (concerndirecteur gemeente Almere).

De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Bank, Baljetgroep en Vereniging Bedrijfskring Almere.

Kijk op www.almere.nl/sportverkiezingen voor meer informatie.