Wethouder Herrema tekent met marktpartijen voor nieuwe woningen

ALMERE - Op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada op 7 juni ondertekende wethouder Tjeerd Herrema de koopovereenkomsten voor de nieuwbouwprojecten Zandpoort en Zicht op Duin in Almere Poort. In dit stadsdeel zijn in bewoond gebied en in nieuw te bouwen wijken volop bouwmogelijkheden voor grote en kleine marktpartijen. Dit past bij de opgave die Almere heeft om de komende jaren circa 1.500-2.000 woningen per jaar te bouwen.

Zandpoort

In Zandpoort bouwt Dura Vermeer Bouw Hengelo 124 grondgebonden koopwoningen met deels parkeren op eigen terrein. Directeur Henk Pluimers tekende op de Provada het contract om in het najaar te starten met de verkoop en in 2019 met de bouw. Hein Trebbe jr, directeur bij Trebbe, tekende voor de bouw van 21 vrije sector huur appartementen waarvan de start bouw eind 2018 is gepland. Binnenkort levert Trebbe samen met woningcorporatie de Alliantie de eerste GoedHuurwoningen op. In 2016 wonnen zij de prijsvraag voor goedkope huurwoningen met een maximale kale huurprijs van € 550,- en zo laag mogelijke energielasten.

Samen met de partners Dura Vermeer, Trebbe en de Alliantie ontwikkelt de gemeente Almere het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West in Almere Poort. Hier komen totaal ca. 550 woningen waarvan 70 % eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.

Zicht op Duin

Langs de Poortdreef in de wijken Columbuskwartier als Europakwartier West ontstaat Zicht op Duin. Hier krijgen ontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om ‘stadspaleizen’ te bouwen. Kleinschalige statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit circa 12-15 appartementen met de sfeer van een stranddorp. Hier werken zo’n 40 marktpartijen aan een totaal van 1.020 woningen (appartement én zelfbouw) in diverse prijsklassen (sociaal, middelduur en duur) met voornamelijk parkeren op eigen terrein. Op de Provada ondertekenden Casa23, Ispa, Wessels Rijssen, Reinbouw / Olde Rikkert (sociale huurwoningen) en SBG voor de realisatie van hun stadspaleis in Zicht op Duin.