ALMERE - Gemeente Almere wordt de nieuwste netwerkpartner van vereniging Flevofood. De gemeente draagt 2.022 euro bij, een bedrag dat verwijst naar de Floriade in 2022. Hiermee willen beide partijen de consumptie en productie van producten uit Flevoland en de regionale voedseleconomie stimuleren. Donderdag 11 oktober ondertekenen wethouder Loes Ypma en voorzitter van vereniging Flevofood Martin Topper het partnerschap.

Flevofood is een vereniging van en voor voedselbedrijven in Flevoland. De leden zijn actief in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. Deze ‘horizontale’ verbinding is uniek in Nederland, waar bedrijven meestal per beroepsgroep zijn georganiseerd. Door elkaar in de vereniging Flevofood te ontmoeten, kunnen leden een regionale voedselketen vormen en makkelijker samenwerken om ervoor te zorgen dat er veel meer lokaal voedsel gegeten wordt.

De ondertekening is een onderdeel van de Flevo Food Tour, waarin de ondernemers innovatieve voedselbedrijven bezoeken rond Almere, een programmaonderdeel van de Dutch Agri Food Week (DAFW) Almere. De Tour wordt afgesloten in een stadskas in het centrum van Almere, waar deze week allerlei activiteiten plaatsvinden rond het thema voedsel. Het is voor de tweede keer dat de DAFW programmaonderdelen heeft in Almere.