ALMERE - In het kader van de Dag van de Ondernemer zet de gemeente Almere Almeerse ondernemers uitgebreid in het zonnetje. De landelijke Dag van de Ondernemer vindt plaats op vrijdag 16 november en is een jaarlijks initiatief van MKB Nederland om ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan de maatschappij. De gemeente doet dat door een stevig programma van activiteiten aan de Dag te koppelen. Wethouder Veeningen van Economie: ‘Ondernemers zijn van groot belang voor onze gemeente, ze zorgen voor werkgelegenheid en voor een goed functionerende, levendige stad. Ze werken hard, dragen bij aan het verenigingsleven en aan goede doelen en zoeken innovatieve, duurzame oplossingen. Vaak doen ze dat zonder veel ruchtbaarheid. Dat is niet terecht en daarom willen we dit jaar onze waardering voor het lokale ondernemerschap in Almere duidelijk tonen.’

Het Almeerse programma voor de Dag van de Ondernemer begint al op woensdag 14 november met de uitreiking van het Keurmerk Veilig Ondernemen door burgemeester Weerwind aan de ondernemers van verschillende winkelcentra en terreinen.

Op donderdag 15 november organiseert wethouder Veeningen van Economie een brainstormsessie met ondernemers en andere deskundigen over het gemeentelijk accountmanagement van in Almere gevestigde bedrijven.

Op de Dag van de Ondernemer zelf, op vrijdag 16 november, vindt er een Founderslunch plaats van jonge Almeerse ondernemers met wethouder Veeningen. Doel is kennis te maken en ervaringen uit te wisselen over het ondernemersklimaat in de stad voor jongere ondernemers. Deze activiteit valt ook binnen de Global Entrepreneurship Week van Windesheim Flevoland.

Op die dag zal wethouder Veeningen ook een aantal ondernemingen bezoeken, die recentelijk de FD Gazelle Award ontvingen als snelst groeiende ondernemingen in hun categorie.

Wethouder Lodders zal ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer drie Almeerse bedrijven onderscheiden als ‘excellente partner’ op het gebied van vergunningen. Ze ontvangen die onderscheiding als waardering voor de manier waarop ze hun vergunningaanvragen voorbereiden.

De Dag wordt door wethouder Veeningen afgesloten met een diner met het bestuur van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA). Dit wordt de bestuursleden aangeboden om de waardering van het gemeentebestuur aan de vrijwilligers van de VBA over te brengen.

De Dag van de Ondernemer vindt haar afsluiting op maandag 19 november met de feestelijke opening door burgemeester Weerwind van de uitbreiding van het bedrijfspand van bouwbedrijf HEMUBO in Almere.