ALMERE - De gemeente Almere is met het waterplantenpapier genomineerd voor de Eurocities Award 2017 in de categorie Innovatie. Op donderdag 16 november 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt in Ljubljana.

Waterplanten in Almere

In het water van Almere zijn veel waterplanten. Deze groeien zo hard dat ze voor overlast zorgen voor watersporters en recreatieondernemers. Maar maaien moet wel met beleid. Maai je te weinig, dan groeit alles dicht. Maai je te veel, dan ontstaan er algen. Bovendien is kost het veel.

Samen met de watersport- en horecaondernemers is gewerkt aan een maaiplan. Daarna zijn we op zoek gaan naar mogelijkheden voor het verwerken van de waterplanten. Het bedrijf Millvision kwam op het idee om er papier van te maken. In hun Natuurvezel Applicatie Centrum is het papier ook verder ontwikkeld. Ook werden Almeerse bedrijven, Antalis, Stapels en Marina Muiderzand gevonden die het eerste papier hebben afgenomen.

Eurocities

Eurocities is een netwerk van Europese steden. De leden van het netwerk bestaan uit verschillende overheden. 135 van de grootste steden zijn ondertussen aangesloten en daarnaast werken er 45 partnersteden aan mee. Eurocities werkt als platform voor haar leden en deelt onderling kennis en ideeën.

Meer informatie is te vinden op www.gca-almere.nl of http://eurocities2017.eu/awards/shortlist.