ALMERE - Op 6 oktober heeft een symbolische ondertekening plaatsgevonden van een samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Almere en het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Wethouder Julius Lindenbergh en Voorzitter NHV Tjark de Lange tekenden voor een driejarige verlenging. Het gaat om de organisatie van (inter)nationale handbalevenementen 2021-2023 in Topsportcentrum Almere.


Gemeente Almere en het Nederlands Handbal Verbond hebben al een jarenlange samenwerking. Het NHV organiseert jaarlijks interlands en de bekerfinales in het Topsportcentrum. Het vorige contract liep af en in goed overleg is besloten het contract onder dezelfde voorwaarden te verlengen (2021-2023).

Evenementen weer gestart

Na een lange stille periode zijn de evenementen in het Topsportcentrum weer gestart. Op 6 oktober heeft het eerste uitverkochte evenement na de lockdown (evenement loze periode) plaatsgevonden. Gemeente Almere is heel blij met de verlenging van het contract.

Al vele jaren is er een uiterst fijne samenwerking met het NHV en de evenementen worden altijd goed bezocht. De Handbaldames doen het wereldwijd heel goed en ook de TeamNL Handbalheren sluiten op de titeltoernooien aan. Wij zijn daar als Almere trots op om ons (kleine) steentje aan bij te kunnen dragen.

De ondertekening vond plaats voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijden tussen de de Nederlandse dames en die van Wit-Rusland.