ZAANDAM - Op zondag 30 september hebben de gemeente Almere en Judo Bond Nederland opnieuw een driejarige overeenkomst getekend, zodat ook de komende jaren de Nederlandse kampioenschappen judo en jiujitsu voor senioren in Sportstad Almere plaatsvinden.

Vanaf 2019 tot 2021 wordt de samenwerking uitgebreid met de NK judo -21 jaar en het Nederlands kwalificatietoernooi (NKT) waar judoka’s zich proberen te plaatsen voor de NK judo senioren. Door het organiseren van deze evenementen en side events wordt de sport nog meer onderdeel van de stad Almere.

Felix Thieme, voorzitter van Judo Bond Nederland: "Het is bijzonder dat het judo en jiujjitsu, als oude en historisch verankerde sporten, en een nieuwe, jonge stad als Almere zo goed bij elkaar passen."

Jaap Lodders, wethouder Sport van Almere: “De gemeente Almere is blij met de samenwerking met Judo Bond Nederland en trots om opnieuw drie jaar lang met ons Topsportcentrum gastheer te mogen zijn voor evenementen als de NK’s judo en jiujitsu. Almere hecht veel belang aan budosport en heeft dit daarom benoemd als één van de focussporten. Dat doen we omdat de waarden binnen deze sport een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij, denk maar aan discipline, respect en doorzettingsvermogen. Ik ben ook blij met de afspraak dat we judo en jiujitsu op andere manieren in gaan zetten door middel van side events en interventies, bijvoorbeeld in de zorg.”

Judo Bond Nederland en gemeente Almere geloven in de kracht en het belang van de overeenkomst en kijken uit naar wederom een succesvolle samenwerking.