ALMERE - Zelf het speelplein van je wijk ontwerpen in samenwerking met een echte kunstenaar, wie wil dat nou niet? Op het Baltimoreplein in Almere Buiten kan het! Want als je nu je knutseldoos uit de kast trekt en aan het ontwerpen slaat bepaal jij misschien wel mee hoe het plein er straks uit komt te zien.

Kunstzinnig Speelobject
De gemeente Almere heeft creatief bureau Arttenders uitgenodigd om een kunstzinnig maar bovenal functioneel speelobject te realiseren op het Baltimoreplein in het centrum van Almere Buiten. In het coalitieakkoord is de stadsvernieuwing van Centrum Almere Buiten, net als de Binnenring van Almere Haven, als één van de acht kernopgaven van dit college benoemd. In samenwerking met de partners van Almere Buiten wordt het centrum ontwikkeld tot een gezellig centrum voor de Buitenaren: een uitnodigende plek voor ontmoeting, sport, recreatie, winkelen en cultuur.

Iedere Buitenaar is ontwerper
Om te ontdekken wat de wensen zijn voor het plein nodigt Arttenders Buitenaren uit om hun fantasie op hol te laten slaan, waarbij de focus ligt op de vele jonge gezinnen die in het gebied wonen. De gemeente Almere heeft ervoor gekozen om hiervoor juist in deze bijzondere tijden een beroep te doen op de creativiteit van de jonge inwoners van Almere Buiten. Knutselkoningin en Youtube-er Lize Korpershoek helpt de jonge Buitenaar hierbij een handje op weg. Op www.onzebuit.nl inspireert zij over wat voor dingen allemaal kunst kunnen zijn, een heuse knutseltutorial om de fantasie de goede richting in te sturen en een door haar ontworpen knutselpagina over hoe je met zo’n ontwerp aan de slag kan gaan.

Vanuit de inzendingen wordt een welomschreven ontwerpvraag gesteld aan een aantal kunstenaars die deze wensen vormgeven in het speelkunstwerk, een toegepast kunstwerk dat uitnodigt tot interactie, sport en spel. De inwoners van Almere Buiten beslissen uiteindelijk zelf welk van deze ontwerpen op het Baltimoreplein zal worden uitgevoerd. Jouw ontwerp dient dus direct als inspiratie voor de kunstenaars die het plein zullen vormgeven!

Ontwerp mee!
Meedoen is simpel! De komende dagen landt de knutselpagina in de brievenbus van de Buitenaren. Via www.onzebuit.nl kunnen een korte kunstles en inspiratiefilm worden bekeken en kan ook het ontwerpvel worden gedownload. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is er op los te knutselen en je ontwerp te fotograferen en te posten op Instagram onder vermelding van de hashtag #onzebuit of door je foto of tips en suggesties te mailen naar contact@hetbuitenhuisalmere.nl.