ALMERE - In september staat DuurzaamAlmere.nl volledig in het teken van Duurzame Gebiedsontwikkeling. In Almere zijn diverse plannen om gebieden verder te ontwikkelen, waarbij duurzaamheid belangrijk is. Almere zal niet alleen in omvang groeien, ook de kwaliteit van de stad zal op tal van terreinen toenemen.


In de Floriadewijk wordt bijvoorbeeld getest met allerlei duurzame toepassingen zoals circulaire bruggen, groen beton en een totaal ontwerp voor een autoluwe stadswijk. Bij het ontwerp van het nieuwe Stationskwartier is gezorgd dat water beter weg kan lopen en ondergronds wordt vastgehouden. Er worden veel meer bomen, vaste planten en bloemen aangebracht om biodiversiteit te stimuleren. Ook worden er zonnepanelen en zonnecellen toegepast.


Iedereen kan in eigen wijk of buurt ook een steentje bijdragen. Wil je een groener uitzicht, met jouw handen in de aarde of zelf energie opwekken? Een groene buurt maak je zelf. De laatste jaren is samen energie opwekken, geveltuintjes- en groene daken aanleggen hot!


Kom langs bij het Energieloket voor onafhankelijk advies en haal een gratis brochure ‘Hink-stap-sprong naar een duurzame wijk’ op voor het verduurzamen van jouw eigen wijk of vraag het aan via info@nmfflevoland.nl


Je bent elke woensdag welkom van 09.30 – 12:30 uur in De Nieuwe Bibliotheek (Stadhuisplein 101) en iedere vrijdag van 09:30 – 12:30 uur in Bibliotheek Almere-Haven (Markt 41).