ALMERE - Met het motto 'Maak jouw Floriade Foto' geeft wethouder Loes Ypma vandaag de aftrap van de Floriade Fotowedstrijd. Tot en met 15 mei kan iedereen (jong en oud, amateur- en professioneel fotograaf) maximaal drie foto's uploaden op www.floriadefotowedstrijd.nl.

De foto moet een link hebben met de komende Floriade in Almere of één van de thema's groen, voeding, energie en gezondheid. Natuur, architectuur, water, energie, de levende brug op het Floriadeterrein, in Almere, buiten Almere, het maakt niet uit, als het maar een link heeft met de Groene Stad van de Toekomst. Wethouder Ypma: 'Als wethouder mag ik regelmatig rondleidingen geven op het terrein waar we de wereldtuinbouwtentoonstelling gaan organiseren en een prachtige duurzame woonwijk bouwen. Het valt mij op dat veel mensen foto's maken van dit toekomstige Floriadeterrein en van de mooie natuur. In de aanloop naar de Floriade in 2022 kunnen we met de fotowedstrijd in beeld brengen en alvast laten zien wat voor een geweldige stad Almere is en waar we hier voor staan en voor gaan: de groene stad van de toekomst. En hoe kan dat beter dan met foto's en dus een fotowedstrijd! Ik hoop dat de deelnemers ons gaan verrassen. Laat ons zaken zien die we nog niet eerder hebben gezien, verbaas ons en laat ons trots zijn op wat we als Almere hebben. "

Alle informatie over de wedstrijd, inclusief de spelregels, is te vinden op de speciale website van de Floriade Fotowedstrijd. Na 15 mei buigt een jury onder leiding van de wethouder zich over alle inzendingen en stelt 10 nominaties per categorie (respectievelijk jongeren tot en met 18 jaar en iedereen vanaf 19 jaar). Vervolgens kan het publiek stemmen. Tijdens het Floriade Festival op 15-16 juni 2019 wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn bij het publiek en welke foto de voorkeur heeft bij de vakjury. Behalve een camera ter waarde van 800 euro zullen de winnende foto's ook tentoongesteld worden tijdens de Floriade in 2022 en door ruim 2 miljoen bezoekers worden bewonderd.