ALMERE - De gemeente Almere is blij met de transformatie door Flexizone van een bedrijfspand aan de Transistorstraat tot een multifunctionele en flexibele werkruimte voor creatieve en ambachtelijke bedrijven.

Wethouder Maaike Veeningen opende op 19 maart het nieuwe pand: "Natuurlijk heten wij Flexizone van harte welkom. Zij bieden iets waar ondernemers in Almere behoefte aan hebben: een plek om elkaar te ontmoeten en creatief samen te werken. Wij wensen Flexizone en alle ondernemers die van het nieuwe pand gebruik gaan maken heel veel succes met het ondernemen en zaken doen in Almere."

Flexizone transformeert ca. 5.000 m2 van de in totaal 6.500 m2 op Gooise Kant in een creatieve hub met flexibele werkplaatsen, opslagruimtes en kantoren. Het aanbod is inclusief onder andere inrichting, gezamenlijke events en gratis gebruik van vergaderruimtes. De vestiging is de 7e vestiging van Flexizone in Nederland. De behoefte aan dergelijke flexibele werkruimtes blijkt groot in Almere, want al voor de opening heeft Flexizone 19 huurders. Ook het reeds zittende bedrijf SLTN Software blijft in het pand gevestigd en breidt zelf uit met een Flexizone kantoor op de begane grond.

Marketing manager Petra Baltus van Flexizone heeft hoge verwachtingen: "Flexizone brengt gelijkgestemde ondernemers bij elkaar op een plek waar ze van hun passie hun werk kunnen maken en hun bedrijf kunnen laten groeien. Een laagdrempelige en makkelijke locatie waar ook alles in een keer goed geregeld is. Dat past goed in Almere als snel groeiende stad. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Almere en ben blij dat ik met ons bedrijf nu weer terug kan keren."