ALMERE - In buitenhout komt een restaurant dat Festijn culinair gaat heten. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente aan de ondernemer de laatste vrije kavel aan de Trekweg verkocht. De toekomstige restaurant eigenaar is Yuk-ha Tang die Tang Dynastie aan de Evenaar in Almere al in eigendom heeft.

Festijn Culinair gaat op een kavel van 6300m2 plaats bieden aan 600 gasten en de keuken zal zich vooral op westerse gerechten richten. Wethouder Ruimtelijke en Economische ontwikkeling, Maaike Veeningen, wenst de ondernemer veel succes bij deze nieuwe stap: “het is heel mooi dat ondernemers die al actief zijn in de stad nog meer gaan ondernemen. Zij kennen de markt, stad en inwoners. Wij wensen hen veel succes met dit 2e restaurant. Het is een welkome aanvulling voor Buitenhout en biedt Almeerders en gasten van buiten nog meer keuze om uit eten te gaan in onze stad”.
Bourgondisch trefpunt

De ondernemer laat haar tweede restaurant duurzaam bouwen en wil een beleving aanbieden in een Bourgondisch Trefpunt. Zij zet in op het bereiken van synergie door het runnen van twee restaurants; meer omzet met minder kosten. Yu-ka Tang: “ons nieuwe restaurant is een mooie aanvulling, niet alleen qua keuken, maar ook qua concept, op ons bestaand restaurant Tang Dynastie met een Aziatische keuken.”