ALMERE - De nieuwe sporthal in het Stadswerfpark in Almere Haven wordt komende week feestelijk geopend. De nieuwe accommodatie, die de oudste sporthal van Almere vervangt, is onderdeel van de herontwikkeling van het park waarbij ook een Skills Garden ontwikkeld wordt. Wethouder Jaap Lodders (Sport) geeft maandag 18 februari het startsein van de openingsweek.

Van 18 tot en met 22 februari kunnen bewoners van Almere terecht in de nieuwe sporthal voor allerlei activiteiten. Zo wordt een bingo georganiseerd, zijn er sport- en spelactiviteiten met de Droomspeelbus voor kinderen vanaf 2 jaar, en kan men verschillende sporten beoefenen. Dinsdag 19 februari zijn spelers van Almere City FC aanwezig om met Almeerders te zaalvoetballen. Op vrijdag kan men met verschillende verenigingen uit Almere Haven meesporten, zoals met de Flevo Phantoms, ASC Najaden en de Almere Bowls Club.

De sporthal is in december 2018 in gebruik genomen door sportverenigingen. De weken daarna stonden in het teken van proefdraaien waarbij de verenigingen en beheerders de accommodatie hebben getest. De nieuwe sporthal vervangt de oude hal die sinds 1978 in De Werven stond. Materialen uit deze oude hal zijn elders verwerkt en ontwerpelementen zijn terug te vinden in de nieuwe hal. Ook op andere manieren is de nieuwe sporthal duurzaam. Door de plaatsing van circa 600 zonnepanelen en toepassing van energiezuinige technieken is de hal energieneutraal. Bewoners van Almere hebben mee kunnen beslissen over het ontwerp van de sporthal door te kiezen tussen drie verschillende ontwerpen.