ALMERE - Almere brengt op dit moment alles in gereedheid voor een mogelijke huldiging van Almere City FC. Als de voetbalclub zondagavond promoveert naar de eredivisie, zal er maandagmiddag 12 juni vanaf 17 uur een huldigingsfeest plaatsvinden. Locatie is de Esplanade, het evenemententerrein in Almere Centrum. De huldiging is een initiatief van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, ondersteund door gemeente Almere.


De strijd is nog niet gestreden, maar Almere is klaar voor een mogelijke huldiging. Spelers en staf van Almere City FC zullen feestelijk onthaald worden door de fans, in het bijzijn van burgemeester Hein van der Loo en wethouder Economie en Sport Maaike Veeningen. Zanger René Schuurmans zal het lijflied van de club 'Laat de zon in je hart' zingen, en er zijn optredens van zanger Mario Broerse en dj Thijs Prinsen.

Het initiatief komt van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA). Directeur Martin Ort: "De club die we al jaren steunen gaat wellicht geschiedenis schrijven. Dat willen we samen vieren."

Burgemeester Hein van der Loo: "Een geweldig initiatief, voor onze Almeerse club, georganiseerd door Almeerse ondernemers met hart voor de stad. Alles staat klaar om er een gezellig feest van te maken."

Globaal overzicht programma (onder voorbehoud van wijzigingen):

17:00 uur: muziek, welkom en start programma

Vanaf 17:15 uur: aankomst staf en spelers en huldiging op podium

18:30-19:00 uur: afsluiting met muziek

Vanwege het voorspelde mooie weer wordt bezoekers geadviseerd om vooraf te denken aan zonnebescherming, zoals zonnebrandcrème of een pet. De organisatie zorgt voor extra waterpunten en EHBO-posten.