ALMERE - Bijna honderd Almeerse kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar deden afgelopen week mee aan de Sportexperience van het Almere Kenniscentrum Talent: een sportevenement waar een combinatie werd gemaakt tussen de sport die kinderen leuk vinden om te doen en de sport waar ze goed in zijn. Negentien lokale sportverenigingen verzorgden clinics: van hockey en badminton tot zeilen en rugby. Het AKT kijkt tevreden terug op deze eerste editie en gaf aan de Sportexperience jaarlijks te willen organiseren.


Het doel van de dag was om de Almeerse jeugd inzicht te geven in hun eigen sportmotivatie en –vaardigheid. Op die manier wil de gemeente hen stimuleren om een leven lang plezier in sport en bewegen te hebben. De AKT Sportexperience bestond uit verschillende onderdelen. Vooraf ontdekten de jeugdige deelnemers via een online test welke sport zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maakten ze via clinics, verzorgd door Almeerse sportverenigingen, kennis met verschillende sporten én deden ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. Deze week krijgen alle deelnemers een brief met hun persoonlijke scores en een vervolgaanbod bij de Almeerse sportverenigingen.

De AKT Sportexperience werd mogelijk gemaakt door Rabobank Almere en werd georganiseerd in samenwerking met De Schoor, Sportservice Flevoland, Almeerse Scholengroep, Prisma, MBO College Poort Sport & Bewegen, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, VU Amsterdam en Almere Marktonderzoek Advies (AMA). Het doel is om de AKT Sportexperience jaarlijks te organiseren.