ALMERE - De Almeerse kunstenaar Ninette Koning en auteur Maria van Daalen reageren sinds afgelopen zaterdag in de etalage van het Erfgoedhuis met collages en gedichten op tien filosofische vragen van Almeerders. Door corona is de vraag naar kunst en de behoefte aan creatieve reflectie erg veranderd. Koning en Van Daalen reflecteren de komende dagen op deze bijzondere periode door in contact te komen met inwoners en van hen te horen wat er bij hen leeft. Ze hebben opgeroepen om filosofische vragen op te sturen. In totaal kiezen zij tien vragen uit om met hun kunst op te reflecteren. Per dag voegen zij één kunstwerk en gedicht toe aan de tentoonstelling in de etalage van het Erfgoedhuis in Almere Buiten. Deze tentoonstelling - Wie wij zijn – wie zijn wij; van stelling naar vraag - is tot en met 8 maart te zien. Inwoners kunnen hun vraag nog tot en met 21 februari insturen via wiewijzijnwiezijnwij@gmail.com.

Wat is een filosofische vraag?
Door te filosoferen leer je de wereld beter te begrijpen, ruimer te maken. Je denkt na over je ervaringen, over je denkbeelden en je levensvisie. En je krijgt meer begrip voor andere mogelijkheden. Filosofie werd van oorsprong ook gebruikt om gezond te blijven. Reflecteren op waar je mee bezig bent en wat er om je heen gebeurt geeft je letterlijk minder stress, meer ruimte van binnen en dat is gezond. In deze corona-tijd hebben we dat hard nodig: gezondheid en begrip. Lees meer over filosofische vragen waar je aan kunt denken op almere.nl/erfgoedhuis

Verspreid over Almere
Koning en Van Daalen organiseren deze tentoonstelling in samenwerking met inwoners, de nieuwe bibliotheek in Almere Stad en het Erfgoedhuis in Almere Buiten. In de etalages van beide instellingen zijn de werken te zien: de nieuwe bibliotheek toont van 28 januari t/m 25 februari werken, het Erfgoedhuis van 13 februari t/m 8 maart. Indien vragen uitgekozen worden, krijgt de indiener na afloop van de tentoonstellingen het kunstwerk en het gedicht. Koning en Van Daalen ontvangen graag vragen (graag met vermelding van naam, leeftijd en adres) via het emailadres wiewijzijnwiezijnwij@gmail.com.

De etalage van het Erfgoedhuis Almere is te bezoeken aan het Baltimoreplein (nummer 112) naast station Almere Buiten.

Kijk voor meer informatie op almere.nl/erfgoedhuis