ALMERE - Bij de Almeerse Wolunie wordt hard gewerkt voor deelname aan Floriade Expo 2022. Wie de schaapskooi in Haven binnenloopt, ziet leden en vrijwilligers druk in de weer met wol van de schapen in het Vroege Vogelbos. Ze wassen, spinnen en kleuren de wol met planten uit de verfplantenakker in het Den Uylpark. “We maken lappen vilt, breien picknickkleden en produceren gevilte schapenvachten. Er zijn inmiddels al zo’n vijftig mensen langsgekomen om te helpen”, vertelt bestuurslid Nel van Dijk enthousiast. “De plannen voor Floriade realiseren we het liefst samen met zoveel mogelijk Almeerders. Dan wordt het een project van ons allemaal.”


Kunstenares en wolmeester Bertina Slettenhaar van de Wolunie bedacht samen met kunstenares Mariël Bisschops en Arc2 Architecten uit Almere een kleurrijk paviljoen. Bezoekers kunnen een half jaar lang zien hoe wol op natuurlijke wijze door warmte van de zon en verfplanten gekleurd wordt. “De glazen potten waarin dit proces plaatsvindt, zorgen voor een prachtig kleurig gezicht. Een natuurlijk spel als van glas in lood.”

Help een handje mee

Wie mee wil helpen met de verdere aankleding van het paviljoen kan een mail sturen naar secretaris@almeersewolunie.nl. De productiedagen worden ook bekendgemaakt op shadesofnature.nl.