ALMERE - Vanuit een bewonersinitiatief is Erik Jongerden in augustus 2018 gestart met "Watergolfie".

"Watergolfie" is een elektrische golfkar die in Waterwijk rondrijdt en die het voor mensen die moeilijk ter been zijn, mogelijk maakt om mee kunnen blijven doen aan activiteiten in de buurt.Bijvoorbeeld in het "Huis van de Waterwijk" waar koffieochtenden en andere activiteiten voor hen worden georganiseerd. De aanschaf van "Watergolfie" is destijds mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Samen Sterk Budget van de gemeente Almere.

In de praktijk blijkt dat de behoefte bij bewoners nog veel breder ligt. Het is voor een aantal wijkbewoners een opgave om bij het Gezondheidscentrum, de supermarkt, een afspraak bij vrienden en vriendinnen te komen. Met deze signalen van vooral oudere wijkbewoners, is Erik opnieuw mogelijkheden gaan onderzoeken. En zo heeft hij de Stichting Buurthopper Almere opgericht om op deze manier een doorontwikkeling te kunnen realiseren van het "Watergolfie" naar Buurthopper.

Het Oranje Fonds heeft een bijdrage beschikbaar gesteld van € 5.500,- en de Stichting Bladt Charity heeft een bijdrage van € 2.000,- gedaan. Dit heeft de oprichting van de stichting mogelijk gemaakt en tevens is er de mogelijkheid ontstaan om een nieuwe shuttle aan te schaffen. Door deze bijdragen aan de Stichting de Buurthopper kan de shuttle de activiteiten, vanaf 1 april 2020 uitbreiden en zal deze ook in de naastgelegen wijk, de Verzetswijk, inzetbaar zijn.