ALMERE - Vanaf kerkgebouw de Goede Rede in Haven (verzamelen om 18.30 uur) kun je meelopen in een stille tocht naar het monument De Dolfijn. Tijdens de herdenking op 4 mei vertellen 4 kinderen van basisschool Het avontuur het verhaal van de onlangs overleden Almeerse veteraan Henk van Slooten, die zijn oorlogservaringen opschreef.

Bij het monument zingt Nick Teunissen het lied ‘Dit nooit meer’ en leest Jörgen Raymann voor uit de jaar-thematekst ‘Nieuwsgierigheid naar de ander’. De muziek komt van Brassband Almere onder leiding van Rolf Hoogenberg.

Om 20.00 uur is het 2 minuten stil.

Vlaggen

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei hangen we de vlag uit eerbied halfstok. De onzichtbare vlag des doods hangt er symbolisch boven. Wil je de vlag volgens de officiële richtlijnen halfstok hangen? Hijs dan de driekleur om 18.00 uur helemaal tot in de top en laat hem dan langzaam tot tweederde zakken. De vlag mag blijven hangen tot zonsondergang.

Kinderherdenking in het Bos de Onverzettelijken

Bos der Onverzettelijken en Jeugdland-Stad organiseren op 4 mei een informatieve wandel/speurtocht door het Bos der Onverzettelijken voor kinderen. Zo worden zij op een interessante en educatieve manier betrokken bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

Om 14.30 start de informatieve tocht van een uur door het bos. Daarna verzamelen de deelnemers zich op het terrein van Jeugdland Stad en lopen dan om 15.45 uur naar het herdenkingsveld. De herdenking met gedichten, verhalen, toespraken en liederen begint om 16.00 uur, gevolgd door de taptoe, 2 minuten stilte, het Wilhelmus en de bloemlegging.

Kijk voor meer informatie op 4en5meialmere.nl