ALMERE - De maand oktober staat in het teken van ‘mogen zijn wie je bent in Almere’. Tijdens de viering van Coming out dag op 11 oktober is de Progress Pride Flag voor het eerst gehesen door wethouder Froukje de Jonge. Op verzoek van de LHBTI+ gemeenschap uit Almere blijft deze vlag permanent voor het stadhuis hangen.


De gratis vlaggen die beschikbaar waren zijn in de hele stad uitgehangen net als bij veel scholen. Na het feestelijk hijsen van de vlag op het Stadhuisplein ging Froukje de Jonge in gesprek met nieuwkomers en hees na het horen van hun persoonlijke verhalen samen met hen ook de vlag bij het AZC.

De nieuwe vlag

De Progress Pride Flag is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Deze vlag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTI+'ers van kleur te vertegenwoordigen.