ALMERE - Het Amerikaanse bedrijf Colorcon gaat in Almere een productiefaciliteit bouwen en heeft daarvoor een koopovereenkomst getekend voor een kavel van 1,32 hectare op het bedrijvenpark Stichtsekant. Colorcon is wereldleider in de ontwikkeling, levering en ondersteuning van producten die worden gebruikt bij de productie en coatings van tabletten en capsules voor de farmaceutische en voedingsindustrie.


Bedrijvenpark Stichtsekant, onderdeel van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde, ligt centraal in Nederland. Schiphol en de Amsterdamse haven zijn binnen 30 minuten te bereiken. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de komst van de Amerikaanse onderneming een bevestiging dat Almere een aantrekkelijke vestigingsplaats is: "Wij verwelkomen Colorcon natuurlijk van harte en wensen het bedrijf veel succes en voorspoed op Stichtsekant". David Bain, general manager van Colorcon EMEA, voegt eraan toe: "De locatie in Almere, strategisch gelegen in het hart van Europa, is gekozen om de productie dichterbij onze klanten te brengen. De productiefaciliteit zal GMP-zetmeelproducten produceren voor de farmaceutische en voedingsmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "

Groeimodel productie Colorcon start met de realisatie van een productiefaciliteit voor de productie van maïszetmeel. Deze faciliteit omvat kantoor-, opslag- en GMP-productieprocesruimte en laboratoria. Op termijn beoogt het bedrijf een uitbreiding van deze productiefaciliteit.