ALMERE - Het Almeerse college van burgemeester en wethouders heeft afspraken gemaakt over de voorlopige verdeling van de portefeuille van oud-wethouder Roelie Bosch. Zij diende donderdag haar ontslag in. De portefeuilleverdeling is dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een extra raadsvergadering over het vertrek van Bosch en het besluit van de ChristenUnie om uit de coalitie te stappen.

Het college telt op dit moment zes wethouders. 'We vinden het van groot belang dat het werk doorgaat', aldus wethouder Julius Lindenbergh namens het college. 'Zeker op het gebied van de jeugdzorg zijn er grote uitdagingen. Deze onderlinge verdeling zorgt ervoor dat alle onderdelen van de portefeuille volop bestuurlijke aandacht blijven houden.'

Wethouder Froukje de Jonge neemt Jeugd(hulp) en gezin onder haar hoede. Ook wordt zij verantwoordelijk voor Welzijn. Gezien deze omvangrijke uitbreiding van werkzaamheden, worden mogelijk nog enkele onderdelen uit haar huidige portefeuille overgedragen aan andere wethouders.

De portefeuille van wethouder René Peeters, die Maaike Veeningen vervangt tijdens haar zwangerschapsverlof, wordt uitgebreid met Primair en Voortgezet Onderwijs.

Leefbaarheid tenslotte valt vanaf nu onder wethouder Jesse Luijendijk.

Deze herverdeling is voorlopig en geldt in ieder geval tot er meer politieke duidelijkheid is over de samenstelling van het college.