ALMERE - Op het EK in Polen is Cheyenne Bouthoorn dit jaar Europees kampioen geworden op de 100 m sprint, zij won zilver bij het kogelstoten en brons op de 200 m sprint. Op de Paralympics in Tokio werd ze uiteindelijk vijfde op de 100 meter sprint. Daarom ontving Cheyenne Bouthoorn vanmorgen de Almeerse sportpenning.


Uitreiking
Cheyenne Bouthoorn (23) uit Almere heeft als para-atlete al aan heel wat internationale wedstrijden meegedaan. Cheyenne is geboren met een hersenafwijking en daardoor lichamelijk beperkt. Atletiek is haar grote passie en dan vooral de sprint. Zaterdag 13 november ontving zij uit handen van wethouder Sport Julius Lindenbergh de hoogste Almeerse sportonderscheiding voor haar prestatie op het EK. Tijdens de officiële opening van Special Olympics Regionaal 2021, waar sporters uit verschillende regio’s het tegen elkaar op nemen, werd de sportpenning feestelijk uitgereikt. De Special Olympics zijn tevens de afsluiting van de week van het aangepast sporten in Flevoland.

Almere sportstad
Almere is een echte sportstad en biedt goede faciliteiten voor sporters van alle niveaus. Dit uit zich in een klimaat waar sporters de kans krijgen door te groeien naar de topsport.