ALMERE - Naar aanleiding van een lopend onderzoek heeft de politie op vrijdag 19 oktober 2018 een inval gedaan bij een horeca inrichting aan de Grote Markt en bij een bedrijfspand aan de Palmpolstraat. Het onderzoek richtte zich op de handel in wapens. Vanwege het risico voor de openbare orde dat de handel in wapens met zich meebrengt, heeft de burgemeester van Almere beide bedrijven per direct gesloten voor de duur van twee weken. Tijdens deze periode is onderzocht of langere sluiting gerechtvaardigd is.

Voor het bedrijfspand aan de Grote Markt geldt, dat er vanuit de inrichting strafbare feiten zijn gepleegd en dat de horecazaak is gebruikt om criminele activiteiten te faciliteren. Tijdens de inval van het bedrijfspand aan de Palmpolstraat is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en daarnaast diverse verboden en gestolen goederen.

In verband met ernstige verstoring van de openbare orde en vanwege het risico op herhaling sluit burgemeester Weerwind de horeca inrichting aan de Grote Markt voor de duur van 6 maanden en het bedrijfspand aan de Palmpolstraat voor de duur van 12 maanden. Omdat het een lopend onderzoek betreft, kan er op dit moment niet meer informatie naar buiten worden gebracht.